Hoppa till innehåll
Hem » 13 oktober 08:24, Trafikolycka, singel, Arvika

13 oktober 08:24, Trafikolycka, singel, Arvika

Den aktuella bilen iakttogs av en polispatrull nära Takene strax efter kl 06 på morgonen då den kördes mycket vårdslöst. Efter ett kort förföljande avbröts denna då det ansågs allt för farligt för andra trafikanter att fullfölja förföljandet.

Bilen larmades ut till övriga patruller och efter att ha fått kontakt med ägaren konstaterades det att bilen var stulen, någon gång under kvällen/natten till torsdag.

Kl 08:24 mötte en patrull bilen nära Gate-rondellen invid Arvika sjukhus. Den aktuella bilen passerade rondellen i fel riktning och kördes av Rv61 vid infarten mot sjukhuset och blev stående ivid ett dike. Föraren och en passagerar sprang från platsen men kunde strax därefter omhändertas av polis liksom ytterligare två passagerare som stannat kvar vid bilen. Ingen av dem bedömdes ha några allvarliga skador men de fördes till Arvika sjukhus för kontroll.

Vid olyckstillfället hann inte polispatrullen inleda något förföljande då händelseförloppet mellan mötet och avåkningen endast var ett ögonblicks verk.

Föraren visade sig vara en ung man mellan 15 och 18 år visade tecken på drogpåverkan varför han medtogs för provtagning. Två av de övriga, en flicka och en pojke i ungefär samma ålder som föraren visade också de tecken på drogpåverkan. Även de medtogs för provtagning. Den tredje passageraren är en pojke som inte uppnått straffmyndig ålder, d.v.s. 15 år.

Brottsrubriceringarna är följande: Tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott avseende eget bruk.

Samtligas vårdnadshavare är underrättade om vad deras ungdomar är misstänkta för. Ingen av dem kommer p.g.a. sin ungdom att vara frihetsberövade under den fortsatta utredningen av brotten.

Bilen är beslagtagen och ägaren underrättad.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.