Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2022-08-23 13:41:46 23 augusti 13:01, Misshandel, grov, Göteborg

Uppdaterad 2022-08-23 13:41:46 23 augusti 13:01, Misshandel, grov, Göteborg

Polisen får larm om en trafikolycka som ska ha inträffat vid Burgårdens Gymnasium, Skånegatan. Minst två personer ska ha blivit påkörda av en personbil som kört mot färdriktningen utanför Burgårdens Gymnasium. Bilen ska ha färdats på cykelbanan, riktning Vallhallabadet. Två personer ska enligt vittne befunnit sig i bilen. Det förekommer även uppgifter om ”smällar” på platsen som av vittne tolkas som möjlig skottlossning. 

Något senare framkommer att det ska ha varit bråk på platsen något före händelsen inträffar. Oklart vilka personer som varit involverade. Den personbil som varit delaktig efterspanas. Polis har hittat bilen under färd och ett förföljande påbörjas. Den misstänkat bilen har en trasig vindruta.  

Beslut tas att spärra av platsen för händelsen. De två drabbade är pojkar, födda -05 och -06, oklart skadeläge. en av de skadade avförs till barnakuten, Östra sjukhuset. Den andra körs till Sahlgrenska sjukhuset, Oklart skadeläge. Polisen kommer att åka till respektive sjukhus för att kunna höra de skadade så fort det finns möjlighet. 

Polisen inleder förundersökning med rubricering, grov misshandel. Det finns inget som styrker att det ägt rum någon typ av skottlossning i nuläget. 

Den misstänkta bilen har lämnats/stannat vid Balladgatan/Folkvisegatan, två män/killar sprang från platsen. Det kan även ha varit tre personer som lämnat bilen. 

Två personer har gripits efter att de sprungit från bilen. För närvarande finns inga uppgifter kring om de skadade eller misstänkta är kopplade till skolan.     

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.