Hoppa till innehåll
Hem » 03 augusti 19:52, Trafikolycka, personskada, Enköping

03 augusti 19:52, Trafikolycka, personskada, Enköping

I närheten av Enköping anträffar och hjälper en allmänhet en förare som har kört omkull med sin motorcykel. I samband med detta fattar personen misstanke om att föraren, som är en man, är påverkad av alkohol och kontaktar därför polisen.

Kort därefter får en polispatrull syn på motorcykeln som då kör på riksväg 70 i riktning mot Sala. Patrullen inleder ett stoppförsök, men föraren vägar stanna och ett kortare förföljande inleds som dock avbryts kort därefter.

Vid Fjärdhundra svänger föraren till motorcykeln av riksväg 70 och färden fortsätter vidare på länsväg 254. Ytterligare en kort stund där efter kolliderar motorcykelföraren med en polispatrull.

I samband med kollisionen skadas föraren till motorcykeln allvarligt och livräddande åtgärder påbörjas tills dess att ambulans kommer till platsen. Föraren är avförd med ambulans till sjukhus med kritiska skador.

Vägen är helt avstängd tills vidare och orsaken till olyckan utreds. 

Ingen polis har kommit till skada i samband med olyckan.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Uppsala län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.