Hoppa till innehåll
Hem » 19 juli 18:05, Farligt föremål, misstänkt, Vetlanda

19 juli 18:05, Farligt föremål, misstänkt, Vetlanda

16:38 Polisen larmades till en restaurang på Bangårdsgatan i Vetlanda. Personalen på restaurangen hade noterat ett föremål utanför restaurangen som man tyckte såg konstigt ut.

17:45 Polisen har spärrat av ett mindre område på baksidan av restaurangen. Polisen gör en bedömning av föremålet och fattar beslut om hur föremålet ska hanteras. Klockan 17:31 begärde polisen att inga tåg skulle få åka förbi platsen då tågspåret går i nära anslutning till den avspärrade platsen. Tågstoppet gäller sträckan mellan Nässjö och Vetlanda.

18:40 Beslut fattades om att polis på plats kunde hantera föremålet som kan liknas vid en mindre kartong med sladdar utstickandes. Kartongen öppnades och den var tom. Föremålet visade sig alltså vara ofarligt.  Det har tagits i beslag för spårsäkring. Avspärrningarna togs bort och tågstoppet hävdes. 

En utredning om grovt falskt larm är påbörjad. Falskt larm innebär att man medvetet larmar för fara och att onödiga utryckningar görs. I det här fallet anses att den person som har placerat ut föremålet har gjort det i syfte att få andra att tro att det är ett farligt föremål. Grovt falskt larm kan det bli om utryckningarna är omfattande och påverkar samhällsfunktioner. Att tågen stoppades under en dryg timme bidrar till att brottet rubriceras som grovt. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.