Hoppa till innehåll
Hem » 19 juni 08:09, Sammanfattning natt, Södermanlands län

19 juni 08:09, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). Fem personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:25 Polis och ambulans larmades till Källgatan i Strängnäs med anledning av att en väktare tryckt på överfallslarmet. När polis anlänt till platsen greps en man i 30-årsåldern, misstänkt för våld mot tjänsteman. Väktaren ska ha fått ett slag i ansiktet och därefter ramlat till marken. Väktaren fick följa med ambulans till sjukhus för en kontroll, vaken och talbar. Vid 07:30-tiden på söndagsmorgonen var den misstänkte mannen fortsatt gripen. 

00:36 Polis, ambulans och räddningstjänst beordrades till Oddergatan i Katrineholm med anledning av att en parkerad bil börjat brinna. Polispatrull på plats kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns inga uppgifter om personskador och i nuläget ingen misstänkt. 

05:57 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till länsväg 566 vid Dal, Vingåker, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i ett träd. En person ska vara drabbad. När polis anlänt till platsen visade det sig att föraren väjt för något och därefter kört in i trädet. Polisen kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.  Föraren var en man i 20-årsåldern och det är oklart för polisens presstjänst om han var i behov av vård. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland