Hoppa till innehåll
Hem » Fem män döms till fängelse efter att ha lurat äldre brottsoffer på olika platser

Fem män döms till fängelse efter att ha lurat äldre brottsoffer på olika platser

Ett stoppat fordon i Saltsjöbaden, öster om Stockholm, blev starten på en utredning där fem män nu dömts till fängelse för bland annat grovt bedrägeri. Brotten har skett i Saltsjöbaden, Tumba, Solna, Norrtälje, Mariestad, Värnamo och Burträsk.

Den 16 februari 2022 blev flera personer i Saltsjöbaden utsatta för bedrägerier och stölder i sina bostäder. Brottsoffren, som är äldre personer, blev uppringda av personer som talade om att de kom från hemtjänst, polis, bank eller kreditbolag. I några av fallen har brottsoffren förmåtts att swisha över pengar till ett nummer, i andra ärenden har en person kommit hem till brottsoffret och fått med sig bankkort samt tillhörande kod.

Samma dag och i samband med att polisen genomförde en fordonskontroll i Saltsjöbaden hittades ett av brottsoffrens tillhörigheter. De fyra männen som befann sig i fordonet greps och anhölls senare av åklagare.

Det efterföljande utredningsarbetet visade att tre av de fyra männen även kunde misstänkas för brott som skett i Värnamo, Mariestad, Tumba, Norrtälje och Solna. 

I utredningen som berörde ett brottsoffer boende i Norrtälje fanns det ytterligare en gärningsperson som inte var med i personbilen som stoppades i februari. Han var också misstänkt för ett brott skett i Burträsk och åtalades samtidigt som de andra i Nacka tingsrätt den 8 juni.

De fem männen, som är i 20–25-årsåldern dömdes till fängelse av Nacka tingsrätt den 8 juni 2022. Ett överklagande ska vara inlämnat senast 29 juni 2022.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.