Hoppa till innehåll
Hem » 08 juni 19:32, Åldringsbrott, Norrköping

08 juni 19:32, Åldringsbrott, Norrköping

18:20 Polisen larmades till en bostad i centrala Norrköping. En man i 90-årsåldern hade blivit utsatt för ett bedrägeri över telefon.

Mannen hade fått ett telefonsamtal från en person som utgav sig vara från mannens bank. Personen uppgav att det nyligen hade tagits ett lån i den äldre mannens namn. När den äldre mannen sa att detta inte stämde sa personen att personal från banken skulle komma och hämta mannens bankkort för att kunna stoppa lånet. En kvinna kom och hämtade upp bankkortet och fick även tillhörande kod efter uppmaning om det.

När samtalet hade avslutats fattade mannen misstankar om att någon inte stod rätt till och ringde upp sin bank. Banken kunde bekräfta att det inte var från dem som samtalet kom. Det framkom också att någon hade gjort ett uttag på mannens kontokort på 20 000 kronor.

En polispatrull har varit hemma hos mannen och påbörjat en utredning om bedrägeri. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med fler personer som har fått liknande samtal, eller på annat sätt har uppgifter att lämna som kan föra utredningen framåt.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.