Hoppa till innehåll
Hem » 27 april 06:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

27 april 06:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Under natten mot onsdagen har polisens regionledningscentral Öst hanterat 30 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits för brott, se nedan, och fyra personer har omhändertagits för hög berusning. I övrigt har inga allvarliga brott kommit till polisens kännedom.

01:20 En polispatrull genomförde en kontroll av en personbil och dess förare i centrala Linköping. Vid kontrollen uppstod misstanke om brott och polispatrullen gjorde en husrannsakan i bilen. Vid husrannsakan anträffades ett misstänkt skjutvapen samt misstänkt narkotika. Föremålen togs i beslag. Teknisk undersökning av det misstänkta skjutvapnet kommer att ske, och de misstänkta drogerna kommer att skickas på analys. Föraren av bilen, en man i 40-årsåldern, greps och misstänks för vapenbrott och narkotikabrott. Klockan 04:53 anhölls mannen av åklagare på sannolika skäl misstänkt för samma brott.

02:49 Polisen larmades till Ågatan i centrala Linköping. Tre berusade män skulle ha uttalat sig kränkande mot en kvinna och hennes vänner. En av männen ska också ha viftat med ett föremål vilket var nära att skada kvinnan och hennes vänner. Polisen anträffade männen varav en var aggressiv mot patrullen och han fick sprayas med pepparspray och beläggas med handfängsel. Mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks för försök till misshandel och våldsamt motstånd. Han var kraftigt berusad och omhändertogs för fylleri. Han kommer att förhöras om händelsen när han har nyktrat till.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.