Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2022-04-17 15:59:47 17 april 15:54, Polisinsats/kommendering, Linköping

Uppdaterad 2022-04-17 15:59:47 17 april 15:54, Polisinsats/kommendering, Linköping

I stadsdelen Skäggetorp i Linköping startade under eftermiddagen ett våldsamt upplopp. Polisen anlände snabbt till platsen efter att oroligheterna hade börjat. Polisen arbetar med en stor insats och har nationell förstärkning på plats.

Klockan 14:50 bedömde polisen att den allvarliga situationen i Skäggetorp övergick i ett våldsamt upplopp. Sten och andra föremål har kastats mot poliser och polisfordon. Fyra personer har hittills gripits misstänkta för våldsamt upplopp. En polis har skadats lindrigt. Det finns inga uppgifter om att någon civil har skadats.

De personer som är del av det våldsamma upploppet uppskattas till omkring 200 personer. Polisen övervakar stadsdelen med UAS (drönare).

Den icke tillståndsgivna allmänna sammankomst som kan vara anledning till att personer har samlats i Skäggetorp verkar med stor sannolikhet inte bli av, och har enligt polisens bedömning heller inte haft för avsikt att genomföras.

Texten kommer att uppdateras regelbundet. Frågor som rör det pågående våldsamma upploppet hänvisas till presstalesperson Johnny Gustafsson på telefon 010-56 65939. På grund av hög belatsning på polisens presstjänst prioriteras uppdatering av denna händelsenotis. 

15:57 Antalet gripna uppgår nu till totalt åtta personer. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.