Hoppa till innehåll
Hem » 21 mars 07:26, Uppdatering, Lidköping

21 mars 07:26, Uppdatering, Lidköping

Under tidiga morgonen har en man anhållits av åklagare som misstänkt för medhjälp till mord. Polis har under natten genomfört husrannsakningar, hållit förhör och tagit mobiler i beslag. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad, och polisens kriminaltekniker kommer att arbeta under dagen med brottsplatsundersökning. Förundersökningen fortsätter genom att polis kommer att hålla nya förhör, genomföra dörrknackning i området samt gå igenom insamlat material. Motivet till händelsen är okänt, men samtliga personer som polisen är intresserade av har gängkopplingar. Så även den skjutne mannen. 

Det finns ingen person som är misstänkt för mord.

Under dagen kommer polis att ha hög närvaro och synlighet i området.  

Polisen är i det fortsatta arbetet angelägen om tips och iakttagelser. Dessa tack tacksamt emot via polisens växel 114 14, eller lämna tips via polisen.se. 

Det finns i nuläget ingen mer information att lämna om händelsen. 

Polis och ambulans larmades till Brantabäcksgatan i Lidköping med anledning av att fler inringare hört vad man trodde var skottlossning på platsen. Polis på plats kunde konstatera att en man i 35-årsåldern skjutits och var allvarligt skadad. Mannen fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda, mannen avled till följd av de skador han tillfogats genom skjutningen, anhöriga är underrättade.

Vid skottlossningen hade flera kulor avlossats varav några gått genom väggar till ett intilliggande gym och där lindrigt skadat motionärer.

Polisen letar nu i området kring Lidköping efter de maskerade gärningsmän som i bil som setts lämna platsen strax efter skottlossningen. En förundersökning gällande mord alternativt dråp har inletts.
Polisen har startat en särskildhändelse med anledning av det inträffade. Platsen är avspärrad och ska undersökas av polisens tekniker. I nuläget är ingen gripen.

Personer som rört sig i området vid den aktuella tidpunkten och har gjort iakttagelser som kan vara viktiga för polisens utredning uppmanas att snarast höra av sig till polisen på telefon 11414.

01:13 Uppdatering
De två personer som skadats i anslutning till skjutningen i det intilliggande gymmet har fått ytliga sårskador. En man i 30-årsålder fick en ytlig sårskada i höften och blev omplåstrad av ambulans på platsen och hade inget behov av ambulanstransport till sjukhus.

Den kvinna i 50-årsålder som skadades i vaden fick även hon en ytlig sårskada som kunde plåstras om av ambulanspersonal på platsen, hon behövde inte heller ambulanstransport till sjukhus. Det är i nuläget oklart om skadorna kommer från kulfragment eller splitter från väggar, glas, dörrar.

Polis kommer att upprätta anmälningar om vållande till kroppsskada där båda dessa personer är målsägare.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.