Hoppa till innehåll
Hem » 15 mars 12:51, Motorfordon, anträffat stulet, Uddevalla

15 mars 12:51, Motorfordon, anträffat stulet, Uddevalla

En person har under dagen fått sin bil beslagtagen. Han kommer sedan till polisens beslagsplats i Uddevalla för att hämta saker ur bilen vid ca kl 12.51. På platsen blir han hotfull mot personalen på plats och tillgriper sedan sin egen bil och kör från platsen. Ingen i personalen skadas vid tillfället. Bilen och personen i fråga blir sedan efterlysta.

Polis i region Bergslagen har sedan haft telefonkontakt med den misstänkta mannen under dagen då han troligen befunnit sig under färd med den bil ha tillgripit. Bilen har uppenbart åkt mellan region Bergslagen och region Väst. Den misstänkta mannen har under de tillfällen som man talat med honom hotat polisen på flertalet olika sätt, då om man försöker stoppa honom.  

Vid några tillfällen har polisen haft bilen inom synhåll och försökt stoppa den men misslyckats. Polisen har hela tiden arbetat med att få bilägaren att överlämna sig men det har hela tiden slutat med nya hot. Polisen vill på alla sätt undvika att någon kommer till skada i samband med händelsen. Den misstänkta bilen har under resans gång dock kört in i bl a fastigheter. Dock utan att utsätta någon annan för fara och den misstänkta bilen har troligen relativt stora plåtskador. 

För närvarande är mannen misstänkt för trafikbrott, ej stannat på polismans tecken, olaga tvång och överträdelse av myndighetsbud och troligen hot mot tjänsteman. Den misstänkta bilen har ännu inte kunnat stoppas. Ytterligare rubriceringar kan tillkomma.  

Kl 21.13: Mannen gripen i Laxå. Kontakt med RLC. Bergslagen.  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.