Hoppa till innehåll
Hem » 14 mars 07:57, Skottlossning, misstänkt, Eskilstuna

14 mars 07:57, Skottlossning, misstänkt, Eskilstuna

Under söndagkvällen den 13 mars 2022 klockan 20.47 fick polisen ett SOS-larm om misstänkt skottlossning efter att ett flertal personer ringt 112 och berättat att de hört ett flertal höga smällar.

Polisens regionledningscentral beordrade ett flertal polispatruller till området omkring Årbygatan 1 där smällarna skulle ha hörts. På platsen gjorde polisen iakttagelser som styrkte misstankarna om att någon skulle ha avlossat vapen på platsen. Vad det rör sig om för fynd eller iakttagelser är bevisning och kan för närvarande inte offentliggöras. 

Ett område i närheten av Årbygatan 1 har spärrats av och där kommer polisens kriminaltekniker att genomföra en brottsplatsundersökning under måndagförmiddagen den 14 mars.

Polisen har under gårdagkvällen hämtat in flera personer som har förhörts i utredningen, som är brottsrubricerad som försök till mord. Förhör har även genomförts med andra personer, inringare och andra vittnen.

Vid 22.20-tiden ledde dessa förhör till att en person kunde gripas i närheten av Årby Centrum. Det är en man i 20-årsåldern och han blev vid 01.10-tiden anhållen av åklagare. Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Utredningen leds fortsättningsvis av åklagare.

Polisen har nu under måndagmorgonen ännu inte påträffat någon drabbad person, målsägare, som brottet skulle ha riktats mot.

Polisen söker nu den person som brottet ska ha riktats mot men även flera vittnen eller andra personer som  kan ha upplysningar att lämna om händelsen. Den som har sådana uppgifter, och som ännu inte haft kontakt med polisen, uppmanas att kontakta polisen på plats, eller via telefon 114 14 alternativt polisens tipsformulär på polisen.se

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland