Hoppa till innehåll
Hem » Nationella vaccinationsveckan för att fler ska välja att vaccinera sig mot covid-19

Nationella vaccinationsveckan för att fler ska välja att vaccinera sig mot covid-19

Sverige har generellt en hög vaccinationstäckning. De allra flesta från 12 år har valt att vaccinera sig mot covid-19. Men fortfarande är det drygt en miljon människor som inte har tagit sin första dos.

– Pandemin är inte över, vaccinet är det enskilt viktigaste för att ge oss skydd inför framtiden. Vi skulle behöva en ännu högre, och en jämnare fördelad, vaccinationstäckning i befolkningen, säger Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.

Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en nationell temavecka för att få fler att vaccinera sig mot covid‑19. Uppdraget genomförs under vecka 11, den 14–20 mars, i samverkan med regioner, länsstyrelser och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

– Vi hoppas att uppmärksamheten ska få alla som ännu inte har vaccinerat sig att tänka till och att så många som möjligt ska välja att vaccinera sig, både för sin egen och för andras skull, säger Karin Tegmark Wisell.

En särskild webbsida med samlat material, information och statistik har tagits fram som vänder sig till de som vill sprida informationen vidare. Den uppdateras löpande fram till vecka 11. Regionerna har hela tiden, sedan vaccinationerna startade vid årsskiftet 2021, kommunicerat till allmänheten om det praktiska, och om nyttan med vaccination.

Under nationella vaccinationsveckan, den 15 mars, ordnar Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket också ett webbinarium för personal inom hälso- och sjukvården som stöd i det fortsatta arbetet med att vaccinera mot covid-19. Det är öppet för anmälan. Webbinariet avslutas av socialminister Lena Hallengren.

Läs mer

Kategori: Nyhet

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sverige kris och beredskap