Hoppa till innehåll
Hem » 27 februari 08:23, Sammanfattning natt, Södermanlands län

27 februari 08:23, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 95 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

02:35 En polispatrull befann sig utomhus i centrala Eskilstuna för att kontrollera ordningen i samband med krogstängning. Patrullen befann sig nära en krog och såg att en gäst som lämnade en krog utdelade slag mot en annan person. Den som utdelade slag är en man som är i 45-årsåldern, den drabbade är en man i 50-årsåldern. Polispatrullen ingrep och skulle kontrollera mannen som var våldsam. I samband med ingripandet var mannen våldsam och gjorde motstånd. Mannen belades med handfängsel och han fick följa med för tillnyktring. Mannen är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och misshandel. Varken mannen i 45-årsåldern eller mannen i 50-årsåldern har kunnat höras på grund av deras berusningsgrad. Polisens presstjänst har inga uppgifter om mannen i 50-årsåldern fick några fysiska skador i samband med misshandeln.

02:56 En polispatrull färdades längs Gymnastikgatan i Eskilstuna när de fick ett föremål kastat på polisbilen. Föremålet ska ha kastats ut från en mötande bil. Polisbilen försökte att vända och lokalisera den mötande bilen men bilen har inte påträffats. En av polisbilens bakre sidorutor sprack. Ingen person skadades i samband med händelsen. En anmälan om blåljussabotage upprättades, det finns ingen misstänkt för brottet.

04:40 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på riksväg 55, Bjurtorp, Flen. Bilens registreringsskyltar tillhörde inte aktuellt fordon. Vid kontroll uppstod misstankar om att bilen var stulen. Det var en man i 30-årsåldern som körde bilen, han greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Senare under morgonen tog åklagare beslut om att mannen skulle anhållas. Bilen har tagits i beslag.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland