Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2022-02-15 21:56:02 15 februari 19:35, Stöld, Ale

Uppdaterad 2022-02-15 21:56:02 15 februari 19:35, Stöld, Ale

Polis larmas till en småbåtshamn i Nol vid Göta älv efter det att två personer tagit sig in på området olovligen. De har bl observerats i övervakningskameror på platsen. Det ser ut att var en man och en kvinna. Via kamera ser man hur de två går ombord på en större gummibåt ska ribbbåt. Polisens helikopter finns i luften och kan fånga händelsen, de börjar följa båten. Båten gör olika typer av manövrar för att undkomma, de kör både norrut och söderut omväxlande. 

Sjöpolisen finns inte i tjänst men kustbevakningen larmas. Man undersöker även möjligheten att få upp en drönare.

Kl 20.15: Både polishelikopter och polispatrull i bilen följer för närvarande den aktuella båten i höjd med Älvängen. Troligen handlar det om en båt som redan tidigare är anmäld stulen. 

Kl 20.30: Helikoptern tvingas lämna för tankning. Drönaren har inte varit tillgänglig och upptagen på annan ort. Den misstänkta båten fortsätter då återigen norrut. Förutsättningarna för att följa båten är nu betydligt svårare med endast bil.  

Kl 20.50: Både helikopter och drönare är nu på väg för att återuppta sökandet. Den misstänka båten uppges troligen befinna sig i en mindre del av älven norr om Tågvägen.  

Kl 20:58: Kustbevakningen närmat sig den punkt där den misstänkta båten försvann. Helikoptern är åter på plats och har hittat båten som åter är i rörelse.

Kl 21.18: Kustbevakningen meddelar att de har stopp på den misstänkta båten. Två personer har gripits.

Misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel/båt.     

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.