Hoppa till innehåll
Hem » 31 januari 17:18, Bedrägeri, Skåne län

31 januari 17:18, Bedrägeri, Skåne län

Under dagen har fyra bedrägeriärenden inkommit till polisen. Målsägandena är i samtliga fall äldre, polsktalande kvinnor. De har blivit uppringda av en polsktalande kvinna som utgett sig för att ringa från polisen. 

13:50, Oxie: En kvinna i 90-årsåldern blir uppringd och informerad om att hon är uppsatt på en lista på tilltänkta rånoffer. Kvinnan blir tillsagd att inte lämna sin bostad. Uppringaren frågar efter målsägandes guld. Ärendet rubriceras som försök till bedrägeri. 

15:13, Malmö: En kvinna i 80-årsåldern blir uppringd. Frågor ställs om kvinnans guld och pengar. Målsägande säger att hon inte har något guld varpå uppringaren lägger på luren. Ärendet rubriceras som försök till bedrägeri. 

16:47, Burlöv: En kvinna i 90-årsåldern blir uppringd och informerad om att någon har tömt hennes bankkonto. Hon blir tillsagd att plocka ihop alla sina värdesaker. Ärendet rubriceras som försök till bedrägeri. 

16:51, Kvidinge: En kvinna i 70-årsåldern blir uppringd. Bedragaren uppger att polisen bevakar ett antal hus i hennes område och hon blir uppmanad att samla ihop alla sina värdesaker och ställa ut dem utanför huset. Bedragaren var påläst om målsägandes familj och visste bland annat namnen på hennes släktingar och deras adresser. En anmälan om bedrägeri upprättas. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne