Hem » 13 januari 07:05, Sammanfattning natt, Jönköpings län

13 januari 07:05, Sammanfattning natt, Jönköpings län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har heller fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.42 en polispatrull stoppade en bil på Södra vägen i Skillingaryd. Polisen hann se att det låg båtmotorer i bilen, när bilföraren plötsligt kör iväg. Polispatrullen följer efter den aktuella bilen i riktning mot Skillingaryds centrum. Klockan 00.50 lyckades polispatrullen återigen stoppa bilisten, denna gången mer offensivt och handfast. Han greps och belades med handfängsel. Det visade sig vara en man i 45-årsåldern och han fördes till polisstationen för förhör. Då den gripne mannen klagade på smärta i nacken fördes han via sjukhuset för kontroll till polisstationen. Han är nu misstänkt för stöld alternativt häleri. Bilen med innehåll har tagits i beslag och polisen ska nu försöka utreda var båtmotorerna kan komma ifrån och om de är stulna. 

Polisen uppmanar båtähgare i närområdet omkring Skillingaryd att kontrollera sina båtar och båtmotorer och i förekommande fall omedlebart göra polisanmälan om man har utsatts för brott.

01.49 polisen fick samtal om att inbrottslarm hade utlöst i en lokal på Tändsticksgränd. Vid kontroll på platsen visade det sig att en dörr var uppbruten. Polisen genomförde spaningar i närområdet och påbörjade även en utredning om stöld genom inbrott. Det är inte känt om/vad som kan ha stulits.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Jönköpings län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *