Hoppa till innehåll
Hem » 09 december 14:16, Våld/hot mot tjänsteman, Göteborg

09 december 14:16, Våld/hot mot tjänsteman, Göteborg

Vi fick under eftermiddagen in ett larm om en trafikolycka på Kvibergs Bäckväg. Föraren bestämmer sig för att smita från olycksplatsen. Inga uppgifter om personskador initialt. Ett antal patruller larmas till platsen. Föraren kör vidare mot Sävedalen och det blir ett kortare förföljande. På Sotenäsvägen blir det stopp. Föraren försöker här åter lämna platsen. I samband med detta kör han över en polismans fot och krockar med två polisbilar. Ytterligare tre poliser skadas i samband med händelsen och de två polisbilar får plåtskador. Poliserna lyckas slutligen gripa föraren och en passagerare.

Bilen visar sig vara stulen och bägge grips misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt narkotikabrott. Föraren misstänks även för olovligt avvikande från olycksplats (smitning), grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri samt våld mot tjänsteman. Bilen är tagen i beslag.

Inga uppgifter om allvarligare skador eller behov av ambulans i samband med händelsen. I nuläget inga uppgifter om andra skadade.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.