Hem » 04 november 13:12, Övrigt, Stockholms län

04 november 13:12, Övrigt, Stockholms län

Under förmiddagen har polisen parkerat polisbilen och rört sig i området till fots på följande platser. Valsta centrum, Sigtuna kommun. Fisksätra centrum och Nacka forum, Nacka kommun. Jordbro, Haninge kommun. Medborgarplatsen, Södermalms stadsdel, Stockholms stad. Stenbygränd, Rinkeby- Kista stadsdelsförvaltning, Stockholm stad. 

Medborgarlöfte och lokal problembild

Genom medborgarlöften får polisen veta vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Vad som upplevs som problem i ett område får polisen veta bland annat veta via e-post, telefonsamtal och personliga möten. Polisen tittar även på inkomna brottsanmälningar och har information från personalen som arbetar med underrättelseinformation.

All den informationen brukar sammanfattas i en lokal problembild. Den tillsammans med medborgarlöften är viktiga när man i ett lokalpolisområde bestämmer vad man ska prioritera den här dagen/veckan/månaden.

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *