Hem » Uppdaterad 2021-10-22 07:32:03 22 oktober 07:26, Våldtäkt, försök, Linköping

Uppdaterad 2021-10-22 07:32:03 22 oktober 07:26, Våldtäkt, försök, Linköping

2021-10-21, 20.48 polisen kallades till Trädgårdsföreningen i Linköping där en kvinna skulle ha blivit utsatt för brott i närheten av café Belvederen.

Polisen var framme på platsen efter fyra minuter och påbörjade ett arbete med att utreda vad som hänt. En drabbad kvinna var mycket chockad efter händelsen. En hundförare påbörjade spårning men på grund av att många personer rört sig i området ledde spårningen inte till något frihetsberövande. Polisen påbörjade en utredning om försök till våldtäkt efter att en inledande förhör hållits med den drabbade kvinnan, som är i 25-årsåldern. Polisen spärrade av ett område där man kunde misstänka att händelse hade inträffat. Kriminaltekniker kom sedan till platsen och genomförde en kriminalteknisk undersökning. Platsen har också sökts av med en specialsökshund. Polisen har också hållit förhör med vittnen som stannat på platsen. 

Det finns inte någon frihetsberövad i utredningen. Den drabbade kvinnan verkar inte vara fysiskt skadad, men hon var svårt chockad.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i Trädgårdsföreningen vid 21.30–22-tiden. Alla iakttagelser om män som kan ha rört sig i eller omkring Trädgårdsföreningen kan vara av stort värde för utredning. Om någon man har setts uppträda misstänkt, (undvikande eller springande) kan iakttagleser vara av extra stort värde. Kontakta polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisens hemsida.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *