Hoppa till innehåll
Hem » Häktning för två fall av rån i Umeå

Häktning för två fall av rån i Umeå

Under kvällen fredag den 8 oktober rånades en man i 80-årsåldern på Mariehem i Umeå. Senare samma kväll rånades även en man i 30-årsåldern i samma område.

Huvudmisstankarna riktas nu mot två personer. En 19-årig man häktades i dag av Umeå tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för två fall av rån samt människorov. En 16-årig pojke har omhändertagits enligt LVU med samma misstankar.

Även en 17-årig flicka har varit frihetsberövad, men har släppts efter förhör. Misstankarna kvarstår dock om medhjälp till rån. 

– Tack vare ungdomsgruppens och områdespolisens goda personkännedom har vi kunnat identifiera och frihetsberöva dessa individer. Därefter har ett bra utredningsarbete tagit vid och vi har goda förhoppningar på att de här händelserna kommer att klaras upp, säger David Helgesson, gruppchef vid grova brott i Västerbotten.

Polisen är fortsatt intresserade av att komma i kontakt med personer har bevittnat någon av dessa händelser eller personer som kan kopplas till händelserna den aktuella kvällen. Kontakta polisen på telefonnummer 114 14 för att lämna tips och iakttagelser.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.