Hoppa till innehåll
Hem » 27 september 10:49, Våld/hot mot tjänsteman, Jönköpings län

27 september 10:49, Våld/hot mot tjänsteman, Jönköpings län

09.13 Polisen fick larm om att en firmabil precis hade stulits från Storgatan i Mullsjö. Bilen hade stått olåst och obevakad under en kort stund. Mannen som hade blivit bestulen på firmabilen följde efter tjuven i ett annat fordon. Tjuven körde väldigt vårdslöst i riktning mot Ljunga, senare via vip-rondellen och riksväg 26 mot Jönköping. Flera polispatruller larmades ut.

09.26 En polispatrull låg bakom den stulna bilen och försökte få föraren att stanna. Färden gick fortsatt väldigt vingligt över vägbanan.

09.30 Det var stopp på bilen, vid trafikplats Månseryd. I samband med stoppet blev en polisbil påbackad av tjuven. Föraren av den stulna bilen greps, det är en man i 35-årsåldern.

Tre poliser som satt i den påbackade polisbilen fördes till sjukhus för kontroll, varav en i ambulans. Även den misstänkte fördes till sjukhus med ambulans.

Det finns inga uppgifter om att någon ska vara allvarligt skadad.

Mannen i 35-årsåldern är i nuläget misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri och grovt våld mot tjänsteman. Brottsrubriceringar kan tillkomma eller ändras.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.