Hem » 25 september 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

25 september 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 110 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:30 En polispatrull befann sig utomhus i centrala Linköping när de blev beskjutna med någon form av laser. Polispatrullen kunde lokalisera varifrån lasern kom och tog sig in i lägenheten. En tonårig kille, som är över 15 år, är misstänkt för försök till blåljussabotage samt försök till grov misshandel. Av de rapporter som nått polisens presstjänst har ingen skadats i samband med händelsen.

02:33 En polispatrull skulle kontrollera en bilist på Apelgatan i Norrköping när föraren blev aggressiv och våldsam. Föraren, en man i 20-årsåldern, belades med handfängsel och sprejades med OC-sprej. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri samt våldsamt motstånd. Han fick följa med för tillnyktring. Hans körkort omhändertogs.

04:15 En polispatrull meddelade regionledningscentralen att det hade varit ett kortare förföljande av en bilist som sedan hade kört in i en stolpe på Industrigatan i Linköping. Föraren lämnade platsen till fots. Händelsen rubriceras som grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka, fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *