Hem » 24 september 17:08, Stöld, Västerås

24 september 17:08, Stöld, Västerås

Ägaren till en grävmaskin kontaktar polisen då han upptäcker att grävmaskinen, som ska vara en minigrävare ståendes på en släpvagn, ska ha blivit stulen från en adress i Köping någon gång i natt. Enligt anmälaren har grävmaskinen en inbyggd GPS-utrustning som ägaren kan spåra, och grävmaskinen ska nu vara stillastående på en adress i Västerås.

Flera polispatruller beordras till den aktuella adressen där grävmaskinen anträffas. Polisen genomför en husrannsakan på den aktuella adressen och en man i 50-årsåldern blir gripen misstänkt för grov stöld.

Gränsen för grov stöld går vid fem prisbasbelopp, totalt 238 000 kronor, då prisbasbeloppet 2021 är fastställt till 47 600 kronor. Värdet på den aktuella grävmaskinen uppskattas till 250 000 kronor. 

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Västmanlands län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *