Hoppa till innehåll
Hem » Polisen svarar på frågor om detonationen i Värnamo

Polisen svarar på frågor om detonationen i Värnamo

Efter detonationen i centrala Värnamo där en man avled finns det många frågor kring utredningsläget och hur lokalpolisområde Värnamo påverkas. För att möta detta kallar polisen till en digital uppkoppling för media på måndag klockan 13.

Natten mot torsdagen larmades polisen till Lasarettsgatan i Värnamo där många hade hört en kraftig smäll. Polisen kunde konstatera att en man på platsen hade svåra skador som en följd av någon form av detonation. Han avled senare på sjukhus. En förundersökning inleddes som är rubricerad som försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

Både lokalpolisområdet och utredningen som leds av grova brotts-gruppen har sedan dess jobbat för att både säkerställa trygghet i Värnamo och att alla åtgärder görs initialt för att säkerställa att en gedigen utredning kan genomföras. Polisen får i nuläget mycket frågor om status i ärendet men har inga nya detaljer efter torsdagens intervjuer. Arbetet kommer att pågå över helgen och på måndag genomförs en digital uppkoppling där media kan få senaste uppdateringarna och en möjlighet att ställa frågor. Alla frågor som kommer innan dess kommer att hänvisas till uppkopplingen.

Digital uppkoppling för media

Plats

Digitalt via video eller telefon. Inloggningsuppgifter och instruktioner får du genom att anmäla intresse till ulla.andersson-jarl@polisen.se.

Tid
Måndag 6 september klockan 13.00.

Upplägg

  • Johan Borg, operativ samordnare i lokalpolisområde Värnamo om deras syn på händelsen och det fortsatta arbetet.
  • Rickard Finndahl, chef grova brotts-gruppen lokalpolisområde Höglandet och Värnamo, om hur utredningsarbetet kommit igång och ser ut framåt.
  • Frågor. Säkerställ att ni följer instruktionerna i det mejl ni får vid anmälan för att kunna ställa frågor.

Välkommen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.