Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2021-08-27 12:46:01 27 augusti 11:49, Övrigt, Mjölby

Uppdaterad 2021-08-27 12:46:01 27 augusti 11:49, Övrigt, Mjölby

Uppdaterad 27 augusti 13:28

Polisen ingrep mot knivbeväpnad man.

11.12 polisen kallades till Mjölby med anledning av en knivbeväpnad man som uppträdde märkligt och förvirrat. Flera polispatruller åkte mot platsen.
11.26 polisen är framme på platsen med två polispatruller. 11.29 polisen har kallat på en ambulans i förebyggande syfte och även polisförhandlare kallas till platsen.
11.34 poliser har kontakt med mannen som då har gått mot poliserna med en kniv i handen. Mannen beordras att släppa kniven men han hörsammar inte uppmaningen från polisen. Polispatruller avlossar då varningsskott men då det inte får avsedd effekt skjuter polispatrullen verkanseld mot mannen. Mannen träffas i ena benet och han kan då övermannas och säkras. Ambulanspersonalen tar hand om mannen och mannen förs till sjukhus för vård. Eftersom händelsen ska utredas spärras platsen av inför en kommande kriminalteknisk undersökning. 11.45 En åklagare vid den särskilda åklagarkammaren har fattat beslut om att inleda förundersökning om tjänstefel. Poliserna som varit inblandade i händelser erbjuds krisstöd. Frågor om utredningen av polisens agerande hänvisas till särskilda åklagarkammaren. 12.26 den drabbade mannen är i 30-årsåldern och skadeläget är oklart. Polisen arbetar nu med att hålla förhör med vittnen till händelsen och även bevissäkring i form av kriminalteknisk undersökning i enligt med åklagarens direktiv. 12.44 vid avrapportering av händelsen har det nu framkommit att båda poliserna i polispatruller har skjutit varsitt varningsskott och en av dem sköt därefter ett skott verkanseld i benet. Totalt har alltså tre skott avlossats. 13.26 polisen har påbörjat en utredning om hot mot tjänsteman där 30-åringen är misstänkt. Polisen har nu fått besked om att mannen inte är livshotande skadad. (texten är automatisk komprimerad på grund av tekniskt fel i publiceringsverktyget)

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.