Hem » Tre anhållna efter bostadsinbrott i Djursholm

Tre anhållna efter bostadsinbrott i Djursholm

Tre personer greps på eftermiddagen den 12 juli efter larm om ett pågående inbrott i en bostad i Djursholm.

Polisen stoppade ett fordon i närheten av brottsplatsen. Fordonet kunde kopplas till inbrottet och två personer frihetsberövades. Ytterligare en man greps en kortare sträcka från brottsplatsen. Samtliga har nu anhållits.

Utredningsarbetet fortsatte på platsen i form av vittnesförhör, kontroll av övervakningsfilmer och kontroller i övrigt. Teknisk undersökning vid brottsplatsen genomfördes. Utredningsarbetet fortgår och polisen utreder eventuella samband med andra inbrott i regionen, och samverkan sker med andra lokalpolisområden. Stöldgods i form av bland annat smycken anträffades utmed flyktvägen.

Fordon har tagits i beslag och polisen undersöker dem nu i syfte att kunna säkerställa uppgifterna i förundersökning.  

Frihetsberövande av gärningsmän i dessa sammanhang har en brottsförebyggande effekt, dock är Polisen beroende av allmänhetens hjälp avseende tips och uppgifter om avvikande beteenden i bostadsområden vilka kan härledas till eventuella förestående inbrott eller annan brottslighet.

Inbrotten i bostäder har ökat senaste tiden från relativt låga nivåer under första kvartalet 2021.

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *