Hoppa till innehåll
Hem » 06 maj 02:38, Skadegörelse, Malmö

06 maj 02:38, Skadegörelse, Malmö

Under natten har det inträffat tre detonationer i Malmö. Här sammanfattas dessa och eventuella uppdateringar kommer att ske i denna händelsenotis.

02.38, Docentgatan.

Enligt flera uppringare har det hört en kraftig smäll i området och en skadad entré anträffas på Docentgatan. I samband med detonationen krossades flera fönster på fastigheten. Nationella bombskyddet har varit på plats och sökt av och en teknisk undersökning är gjord på platsen, teknikerna är nu klara och har lämnat. En person är förd till sjukhus i samband med händelsen, oklart om det har med detonationen att göra. Rubriceringen är inledningsvis allmänfarlig ödeläggelse.

02.51, Nydalavägen

Polisen får in flera samtal om en detonation utanför en port på Nydalavägen. Flera polispatruller skickas till platsen. På plats är det stor oreda och flera ytterdörrar som skadats, det finns även skador på byggnaden vid entrén. Polis har utrymt de som bor i aktuellt trapphus samt genomsökt de lägenheter där ingen öppnade. De boende har initialt samlats vid en förskola i närheten. Det finns inga rapporter om att någon skadats fysiskt i samband med händelsen. Nationella bombskyddet har varit på plats och det kommer att utföras en kriminalteknisk undersökning. Rubriceringen är inledningsvis grov allmänfarlig ödeläggelse.

03.19, Sörbäcksgatan

Polispatruller skickas till platsen då en det enligt flera uppringare har hörts en hög smäll. En livsmedelsbutik har fått skador i samband med en detonation och en personbil som var parkerad utanför har fått skador. Platsen är avspärrad och nationella bombskyddet är på plats. Det finns inga uppgifter om personskador.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne