Hem » 14 april 10:15, Övrigt, Stockholm

14 april 10:15, Övrigt, Stockholm

Polismyndigheten har fattat beslut om kamerabevakning enligt 14d§ kamerabevakningslagen (2018:1200) av Odenplan och Observatorielunden i centrala Stockholm genom UAS (Unmanned Aerial System, vilket är obemannade flygfarkoster, även kallat drönare).

Beslutet gäller 2021-04-14 – 2021-05-01 fram till klockan 24:00 men kan vid behov förlängas.

UAS används i arbetet med att utreda, förebygga eller förhindra brott och ordningsstörningar. Kamerabevakning genom UAS är ett komplement till polisens övriga verksamhet att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet.

För kännedom får UAS-operatören inte filma in i bostadslägenheter eller andra integritetskänsliga utrymmen, utan enbart filma allmänna platser såsom öppna ytor och grönområden dit allmänheten har tillträde.

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *