Hem » 1300 förare körde för fort

1300 förare körde för fort

Hastighetskontroll

Bild: Polisen

Under vecka 10 hade polisen ett riktat fokus på trafiksäkerhet i region Öst, och polisen genomförde ett stort antal hastighetskontroller. Resultatet visade att nästan 4 av 10 bilister körde för fort.

Sammanlagt rapporterades knappt 1300 förare för fortkörning och nästan 500 av dem körde 6-9 km/h fortare än den tillåtna hastigheten på sträckan. Kontrollen genomfördes i alla nio lokalpolisområden i polisregion Öst.

– Ett mycket bra jobb från alla våra poliser som har deltagit. Att sänka hastigheten i trafiken är det mest effektiva sättet att få ner antalet döda och svårt skadade i trafiken. Dessutom har vi upptäckt annan brottslighet på våra vägar, säger Per Lange som är processledare för trafikfrågor i polisregion Öst.

Tre gripna för stöld
Kontrollerna ledde till misstankar om flera andra brott. Vid ett stopp i Eskilstuna där en bilist hade kört för fort fick patrullen känslan av att något inte stämde. Tre utländska medborgare, samtliga män, satt i bilen och de kunde inte riktigt svara rakt på polisens frågor.

Polisen fattade beslut om husrannsakan i bilen och hittade en hel del verktyg som polisen misstänkte var stulna. En vidare kontroll visade att verktygen var stulna från butiker i Eskilstuna, Västerås och Örebro. De tre männen greps och anhölls samma dag.

Förföljande av A-traktor
Ett annat ärende som stack ut var en förare av en A-traktor som vid en trafikkontroll som inte stannade på polisens uppmaning, och försökte köra ifrån polisen i trakterna utanför Gränna, Jönköpings kommun. Föraren körde som mest i över 100 km/h och det korta förföljandet tog stopp när A-traktorn gick sönder. Fordonet kördes av en kille i 15-årsåldern som blev misstänkt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Polisen skrev också anmälningar om rattfylleri på droger och alkohol, olovlig körning, narkotikabrott, brott mot vapenlagen och stölder. Patrullerna skrev också ut böter till förare som inte hade sett till att barn i bilen hade bälte. Dessutom upptäcktes en efterlyst person vid en trafikkontroll i Värnamo.

Kontakt för media: Per Lange, 070-2180775

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Jönköpings län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *