Hoppa till innehåll
Hem » Med anledning av händelsen i Sandviken

Med anledning av händelsen i Sandviken

På lördagskvällen skottskadades och knivskars en man allvarligt på Valhallavägen i Sandviken och en förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Under natten och förmiddagen har polisens arbete fortsatt med en rad olika utredningsåtgärder. Under söndagen kommer också polisen att arbeta trygghetsskapande i området, det säger Lars Jansson som är lokalpolisområdeschef för Gävle och Sandviken.

– Vi kommer att öka den polisiära närvaron i området och finnas till hands för att svara på eventuella frågor från allmänheten, säger Lars Jansson som också hoppas på tips från allmänheten.

– Givetvis är vi fortsatt intresserade av iakttagelser från allmänheten. Att lösa brott är som att bygga ett pussel, och varje pusselbit kan vara den som blir helt avgörande.

Hur jobbar polisen vidare i just det här ärendet?
– Med klassiska utredningsåtgärder skulle jag säga. Vi har en pågående konflikt mellan olika grupperingar i vårt område, men vi har också en god lägesbild och vi kommer att fortsätta att jobba både förebyggande och trygghetsskapade.

Behöver allmänheten känna någon oro?
– Generellt är det så att man ger sig på varandra. Men visst, det finns alltid en risk att tredje person påverkas, men från polisens sida gör vi allt för att minimera den risken.

Polisen är angelägna om att komma i kontakt med personer som rört sig i området kring Valhallavägen i samband med att brottet ägde rum, eller som har andra tips att lämna. Polisen når du på telefon 114 14.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.