Hoppa till innehåll
Hem » 08 februari 19:13, Bedrägeri, Skåne län

08 februari 19:13, Bedrägeri, Skåne län

Under eftermiddagen och kvällen har ett flertal äldre personer blivit uppringda av bedragare som utgett sig för att vara poliser alternativt banktjänstemän. Polisen vill åter igen uppmana till att aldrig lämna ut värdesaker, bankkort och koder till okända personer.

Några av dagens bedrägeriärenden:

Kävlinge, 20:48: En man ringer och utger sig för att vara från banken. Han förmår målsägande, en kvinna i 90-årsåldern, att lämna ut kort och kod. Flera uttag görs på kortet.

Malmö, 16:58: En kvinna i 80-årsåldern blir per telefon ombedd att samla ihop sina smycken och värdesaker för lämna över den till ”polisen” som ska komma och hämta upp dem. En anmälan om försök till bedrägeri upprättas.

Örkelljunga, 16:27: En kvinna i 90-årsåldern blir uppringd av en person som säger sig ringa från banken. Okända män kommer hem till kvinnan och hämtar upp bankkort och smycken. En anmälan om bedrägeri upprättas.

Malmö, 15:21: En kvinna i 80-årsåldern blir uppringd av en kvinna som säger sig ringa från polisen. Kvinnan uppmanas att samla ihop alla sina värdesaker och lämna över dessa. Kvinnan går inte med på detta. En anmälan om försök till bedrägeri upprättas.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne