Hoppa till innehåll
Hem » Tre häktade för häleri – tros ha använt störsändare vid stölder i Stockholm

Tre häktade för häleri – tros ha använt störsändare vid stölder i Stockholm

I samband med en inre utlänningskontroll i Stockholm fattades misstankar om att en av personerna ägnat sig åt stöldbrottslighet. Under kontrollen hittades en så kallad störsändare som används för att störa ut signalen till bilens fjärrstyrda centrallås.

– Brottet går till så att man lämnar bilen i tron att den är låst men med hjälp av störsändare har låssignalen störts ut. Under tiden man är inne och handlar länsas bilen. Vi uppmanar alla som parkerar att verkligen kontrollera att bilen är låst. Särskilt nu inför julhandeln när många handlar och lägger julklapparna i bilen innan man hastar vidare till nästa butik, säger Mattias Eklöf, gruppchef vid gränspolisenheten hos polisen i region Stockholm. 

Vid en följande husrannsakan i en lägenhet i norra Stockholm hittades stöldgods till ett betydande värde. Det var bland annat datorer, mobiltelefoner, hushållsmaskiner och cyklar. Tre personer kunde också gripas och sitter nu häktade misstänkta för häleri.

– Det ser ut som vi kommit åt en gruppering som ägnar sig åt systematiska stölder. Många som lever i skuggsamhället går under radarn och försörjer sig på brott. Vi försöker rikta våra kontroller mot den miljön, säger Mattias Eklöf.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.