Hoppa till innehåll
Hem » Över 1 000 stulna surfplattor och datorer knutna till målsägare

Över 1 000 stulna surfplattor och datorer knutna till målsägare

Den 8 maj greps tre män i en butik på Södermalm misstänkta för grovt häleri. Nu har över hälften av de cirka 1 900 beslagtagna surfplattorna, datorerna och mobiltelefonerna knutits till sina ägare.

Det var när polisen kunde spåra en stulen surfplatta till butiken på Södermalm som hälerihärvan kunde uppdagas. Totalt handlar det om cirka 1 900 stycken beslagtagna varor hemelektronik, som i huvudsak kommer från butiken men även från ett förråd som kan knytas till en av de tre misstänkta. Av dessa kan cirka 1 000 varor knytas till målsägare. De stulna bärbara datorerna, surfplattorna och mobilerna kommer främst från skolor i regionen, men misstänkts även komma från bilinbrott och fickstölder.

– Det är ett ovanligt stort beslag av elektronik. Att en fysisk butik befattar sig med misstänkt stöldgods utgör en motor för stöldbrotten i länet, säger åklagare och förundersökningsledare Carl Eideland.

Tre personer är nu misstänkta för grovt häleri. Polisen fortsätter i utredningsarbetet att göra sökningar på eventuella målsägare till de beslagtagna varorna.

För de som drabbats av stöld är det viktigt att komplettera sina anmälningar med elektronikvarans IMEI- eller serienummer.

Stöldskyddsmärkning

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.