Hoppa till innehåll
Hem » Klimatdemonstration påverkar framkomlighet och trafik i Göteborg

Klimatdemonstration påverkar framkomlighet och trafik i Göteborg

Under fredag eftermiddag den 29 november arrangeras en klimatdemonstration i centrala Göteborg. Räkna med begränsad framkomlighet och trafikpåverkan.

Den tillståndsgivna allmänna sammankomsten förväntas samla 5 000-10 000 deltagare under fredagen. Demonstranterna kommer att samlas i Bältesspännarparken kl. 14.30. Därefter går demonstrationståget via Avenyn, Östra Hamngatan, Norra Hamngatan till Gustaf Adolfs Torg där det ska hållas en manifestation. Tillståndet gäller fram till kl. 18.30.

Polisen kommer att vara på plats för att säkerställa att den allmänna sammankomsten kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt. Aktuella gator utmed demonstrationsvägen stängs tillfälligt av för bil- och lokaltrafik när demonstrationen passerar. Polisen har ett nära samarbete med lokaltrafiken för att minimera trafikstörningarna.

– Med tanke på att så många beräknas delta i demonstrationen, att det är Black Friday och starten på julhandeln kommer det att bli trångt i centrala stan. Räkna med begränsad framkomlighet, var ute i god tid och följ aktuell trafikinformation, säger Anders Börjesson, biträdande polisområdeschef i Storgöteborg.

För aktuell trafikinformation hänvisas till trafikradion, trafiken.nu och vasttrafik.se.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.