Hoppa till innehåll
Hem » Samverkansöverenskommelse med Trelleborgs kommun klar

Samverkansöverenskommelse med Trelleborgs kommun klar

Representanter från Polisen och Trelleborgs kommun undertecknar samverkansöverenskommelse

Bild: Trelleborgs kommun

Nu är polisen och kommunen i Trelleborg överens om hur och kring vilka frågor man ska samverka under de närmaste åren.

I dagarna blev en ny samverkansöverenskommelse med Trelleborgs kommun godkänd och klar. Det innebär att det nu finns samverkansöverenskommelser med samtliga kommuner i lokalpolisområde Trelleborg.

– Jag känner mig väldigt nöjd med att vi nu har upprättat samverkansöverenskommelser med samtliga våra tre kommuner, Svedala, Vellinge och Trelleborg. Det skapar goda förutsättningar för ett väl fungerande gemensamt arbete för medborgarnas bästa, säger lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist.

Samverkansöverenskommelsen gäller för åren 2019-2022, och lägger grunden för hur och kring vilka frågor polisen och kommunen ska samverka under denna period.

Fokusområdena i överenskommelsen är ungdomars alkohol- och drogkonsumtion och därtill relaterad brottslighet, samt trygghet i offentlig miljö inklusive trafikmiljön. Till dessa fokusområden finns specifika mål och åtgärder kopplade.

– Vi kommer att bekämpa narkotikan i alla dess former och särskilt prioritera våra ungdomar och förhindra att de provar narkotika och hamnar i ett missbruk. Vidare ska vi öka närvaron av poliser i de centrala delarna av Trelleborg. Det blir fler poliser på stan helt enkelt, säger Lars-Gunnar Björnqvist.

Läs hela samverkansöverenskommelsen mellan polisen och Trelleborgs kommun här.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne