Hoppa till innehåll
Hem » Drönare ska förebygga och avbryta brott på Nydala, Hermodsdal och Lindängen

Drönare ska förebygga och avbryta brott på Nydala, Hermodsdal och Lindängen

Från och med den 17 oktober kommer Malmöpolisen att använda drönare med kamerabevakning på Nydala, Hermodsdal och Lindängen i arbetet med att förebygga och avbryta pågående brott.

Drönarna är ett komplement och naturligt hjälpmedel, till de poliser som arbetar dygnet runt i områdena.

 Bilder från drönarna hjälper oss att snabbare få koll på händelser och där med också komma snabbare till aktuell plats, säger Johannes Dontsios, gruppchef för områdespolisen lokalpolisområde Malmö söder.

Polisen har rätt att bevaka en plats med kamera utan tillstånd om det finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka brott.

Polisen har också rätt att använda filmmaterialet i utrednings- och lagföringsarbetet.

 Det innebär att materialet kan användas som bevismaterial i en rättegång, vilket ibland kan vara avgörande för att få en fällande dom om det tillexempel saknas vittnen, säger Johannes Dontsios.

Kamerabevakningen kommer att ske med drönare med första tillfälle den 17 oktober 2019 mellan kl 13:00 – 23:00. Den som hanterar drönaren får inte filma in i bostäder eller andra integritetskränkande platser, utan enbart platser som är allmänna.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne