Hoppa till innehåll
Hem » Polisinsats mot öppen droghandel i Örebro

Polisinsats mot öppen droghandel i Örebro

Polisen i Örebro har under et par veckor i september genomfört en polisinsats mot öppen droghandel i stadsdelen Vivalla, Ladugårdsängen och i centrala Örebro. Resultatet är närmare 50 misstankar om brott.

Lokalpolisområde Örebro har kartlagt problemen med öppen droghandel och annan brottslighet i stadsdelen Vivalla, men även i centrala delarna av Örebro samt Ladugårdsängarna och de västra stadsdelarna.

– På eftermiddagar och kvällar är Vivallas centrum en samlingsplats för unga och kriminellt tongivande vuxna, säger Tobias Löfström, chef för polisens Vivallagrupp.

Nätverksmiljö

Droghandel sker i en nätverksmiljö och polisen kan konstatera att narkotikahandeln är mycket utbredd och inte längre knuten till narkotikaförsäljarnas egna områden.

– Vårt mål med återkommande insatser är att störa droghandeln, att lagföra de som begår brotten och att Vivalla centrum ska vara en trygg mötesplats för alla.

Insatsen genomfördes denna gång även som en utbildningsinsats för polisaspiranter i lokalpolisområde Örebro. I insatsen deltog även Kronofogden samt Örebro Bostäder, bostadsbolaget Västerporten och socialtjänsten. Kronofogden utmätte tillgångar från en handfull personer till ett sammanlagt värde av drygt en miljon kronor.

Resultat av polisinsats i Örebro

• 16 misstankar om ringa narkotikabrott genom eget bruk.
• 20 misstankar om narkotikabrott genom innehav, varav 3 misstankar avser innehav i överlåtelsesyfte.
• 2 misstankar om narkotikabrott genom överlåtelse.
• 2 misstankar om rattfylleri under påverkan av narkotika.
• 1 misstanke om dopningsbrott genom innehav.
• 1 misstanke om grov olovlig körning.
• 1 misstanke om vårdslöshet i trafik.
• 1 misstanke om vapenbrott.
• 3 misstankar om brott mot knivlagen.

Beslagen består av amfetamin, cannabis, kokain, narkotikaklassade tabletter, dopningsmedel, ammunition, knivar samt pengar i samband med narkotikaaffärer.

Tre personer blev anhållna, en person anträffades efterlyst och sex personer som tidigare inte har förekommit i narkotikasammanhang.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Örebro län.