Hoppa till innehåll
Hem » Polisstationen Dalby och vår fortsatta närvaro i östra Lund

Polisstationen Dalby och vår fortsatta närvaro i östra Lund

Under sommaren har polisstationen i Dalby varit stängd, liksom flera tidigare somrar. Detta har inte påverkat vårt brottsförebyggande arbete utan tvärtom har våra resurser ägnat mycket tid i de östra delarna av Lunds kommun.

Eftersom hyresvärden behöver lokalerna till annan verksamhet så är vi uppsagda från vårt kontrakt och lokalerna ska vara tömda den siste november. Därför kommer vi inte kunna ha öppet under hösten. Samtidigt kommer vi att titta på hur vår fortsatta närvaro i de östra delarna av Lund ska se ut och detta gör vi tillsammans med Lunds kommun.

Vi jobbar för att behålla en hög tillgänglighet/närvaro och se till så att östra Lund förblir tryggt. För att nå dessa mål kommer vi tillsammans med kommunen, efter ett initiativ från Lunds kommuns politiska ledning, att starta ett nytt medborgarlöfte som har namnet tryggt östra Lund.

Arbetet med medborgarlöftet startades upp i förra veckan genom att bygga en kvalitativ lägesbild av alla byarna. För att få en gemensam lägesbild kommer ett antal tjänstemän från skolan, polisen, räddningstjänsten, fältverksamheten, socialförvaltningen med flera att träffas för att ge sin syn på östra Lund.

Detta kompletteras sedan med en medborgardialog som kommer att genomföras under september månad. Genom denna får vi möjlighet att prata med er som bor i östra delarna av Lund. Vi återkommer med tider och platser för detta.

Medborgarlöftet kommer sedan innehålla ett antal aktiviteter kopplade till den lägesbild som kommer tas fram.

I det arbetet kommer vi också jobba fram ett upplägg för polisens fortsatta närvaro i de östra delarna av Lund. Så ta tillfället i akt och förmedla din bild när vi kommer ut och dialogar med er i de olika byarna under september.

– I det korta perspektivet är det ingen panik från polisens sida att vi blivit uppsagda från lokalerna. Vi drar inte ned på polisverksamheten i de östra delarna av Lund och antalet besök till polisstationens reception har varit få de senaste åren. Vi vill istället passa på att utveckla vår verksamhet tillsammans med Lundaborna, säger lokalpolisområdeschef Patrik Isacsson

Kontaktperson:
Patrik Isacsson
Lokalpolisområdeschef Lund
010-561 46 29, 070-973 00 07
patrik.isacsson@polisen.se

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne