Hoppa till innehåll
Hem » Grov allmänfarlig ödeläggelse Linköping

Grov allmänfarlig ödeläggelse Linköping

Polisen har fått ett resultat från NFC om vilket sprängmedel som kan ha använts vid detonationerna i Linköping den 7 juni och 19 augusti.

Polisen har fått ett resultat från Nationellt forensiskt centrum (NFC) som visar att det finns en indikation på att det sprängmedel som användes vid detonationen på Ådalagatan 7 juni var dynamit.

Polisen har anträffat delar av en cykel utanför Ådalagatan 1 som vi tror har använts vid brottet. Det finns uppgifter om att cykeln parkerats på platsen under kvällen eller natten mellan den 6-7 juni. Cykeln är av märket Cargobike Kindergarden Electric. Det pågår ett arbete med att härleda cykeln till en person.

Polisen har även fått ett resultat från NFC som visar att det finns en indikation på att det sprängmedel som användes vid detonationen på Brigadgatan 19 augusti, när en moped exploderade, också var dynamit.

– Mopeden som exploderade på Brigadgatan stals 26 maj någon gång mellan klockan 12.00 och 16.30 vid Ryds Allé i Linköping. Vi är intresserade av iakttagelser från Ryds Allé vid tidpunkten för brottet, säger John Skoog på Grova brott i Linköping.

En polispatrull fick syn på den stulna mopeden 30 maj vid 01.30-tiden. Föraren körde mopeden på Ågatan mot S:t Larsgatan där föraren svängde vänster in på Drottninggatan och sedan höger på Repslagaregatan. På Torkelbergsgatan körde föraren vidare till Skepparegatan och korsningen med Gripgatan. I korsningen hoppade föraren av mopeden och sprang från platsen. Polispatrullen tog mopeden i beslag. Flera polispatruller sökte efter personen i området utan att hitta föraren av mopeden.

Polisen är intresserade av iakttagelser av mopeden och föraren.

I anslutning till mopeden anträffade polisen en hjälm (se bild nedan). Det pågår ett arbete med att härleda hjälmen till en person. Polisen önskar komma i kontakt med personer som kan lämna tips om var hjälmen är såld och vem som brukar hjälmen.

Polisen önskar komma i kontakt med personer som kan lämna tips om vem som brukat cykeln.

hjälm

Lämna tips på 114 14

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.