Hoppa till innehåll
Hem » Två män efterlysta misstänkta för mord i Markaryd

Två män efterlysta misstänkta för mord i Markaryd

Under tisdagen anhölls två män, födda 1971, i sin utevaro misstänkta för mord samt tillgrepp av fortskaffningsmedel i Markaryd, Kronobergs län. En av männen är också misstänkt för försök till kortbedrägeri.

De båda efterlysta männen är misstänkta för mord av en man i 70 års-åldern i Markaryd. Mordoffret anträffades död i lördags, den 10 augusti, efter att varit anmäld försvunnen.

Brottsmisstankarna gäller också tillgrepp av den mördade mannens personbil, en Volvo XC 90, som fortfarande är försvunnen.

Brottsmisstanken försök till kortbedrägeri gäller ett försök till kontantuttag med den mördade mannens kort. Detta brott inträffade i Stockholm måndagen den 5 augusti.

Obduktionen av den mördade mannen är inte färdig ännu och identiteten är inte fastställd men polisen jobbar utefter att den anträffade mördade mannen är den mannen som var anmäld försvunnen sedan tidigare i Markaryd.

De båda männen, som är utländska medborgare, kommer begäras häktade i sin utevaro vid Växjö tingsrätt under onsdagen av förundersökningsledaren vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson, Växjö.

Det utesluts inte att fler personer kan komma att frihetsberövas i förundersökningen.

Polis och åklagare kan för närvarande inte lämna mer kommentarer från förundersökningen.

Frågor från media besvaras av polisens presstalesman Robert Loeffel, 010-562 21 44.

Komplettering 2019-08-13 klockan 14:50:

Växjö tingsrätt har under onsdagen häktat de båda männen i sin utevaro på sannolika skäl misstänkta mord och tillgrepp av fortskaffningsmedel. En av männen häktades också på sannolika skäl misstänkt för kortbedrägeri.

De båda männen kommer att efterlysas internationellt.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Kronoberg.