Hoppa till innehåll
Hem » Åldringsbrott Jönköping

Åldringsbrott Jönköping

I fredags utsattes minst tre äldre personer i Huskvarna och Jönköping för stöld och bedrägeribrott i sina bostäder.

Polisen har under helgen tagit emot tre anmälningar mot äldre personer i Jönköping och Huskvarna. Brotten ägde rum mellan 18-20 på fredagskvällen. I alla tre fallen beskrivs likanande tillvägagångssätt där en person ringer upp och utger sig vara från bankens säkerhetsavdelning. Uppringaren säger att någon har försökt ta sig in på personens konto och säger att man kommer att göra ett hembesök för att hämta bankkortet för vidare utredning. En person som utger sig för att komma från banken kommer sedan hem till den äldre och tar med sig kontokortet som töms på pengar. Efter besöket saknades smycken och kontanter. Dessa två fall utreds som bedrägeri och stöld.

Polisen vill uppmärksamma äldre personer och deras anhöriga på det här tillvägagångssättet för att undvika att fler personer drabbas. Personer som begår brott mot äldre byter ofta tillvägagångssätt, men ofta utger man sig för att vara från en myndighet eller kommunal verksamhet.

Personen i dessa tre fall beskrivs vara mellan 20-40 år, ha smal kroppsbyggnad, vara prydligt klädd i väst och kostym och ha ojämna tänder med mörk fyllning. Mannen pratade svenska utan brytning.

Om man tror att man kontaktats av en bedragare är det viktigt att kontakta polisen så fort som möjligt. Vid pågående brott eller nyligen inträffade brott uppmanas man att ringa 112.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.