Hoppa till innehåll
Hem » Polisen finns som vanligt på Yran

Polisen finns som vanligt på Yran

På fredag startar Storsjöyran, ett arrangemang som brukar vara välbesökt av både turister och länsbor. Polisen möter medborgarna med stor synlighet för att bidra till en trygg och säker vistelse i länet.

När Storsjöyran börjar med festivaldagarna kommer polisen som vanligt att finnas på plats. Polisen samverkar med flera av samhällets aktörer, arrangören samt frivilliga organisationer. 

Eftersom det förväntas extra många besökare till Östersund, vill vi vara så tillgängliga som möjligt. Receptionen i polishuset har utökat sina öppettider under lördag och söndag. 

– Genom den ökade synligheten av polisen, ordningsvakter och frivilligorganisationer på platser och tider då risk för ordningsstörningar finns, bidrar vi till att öka tryggheten under festivaldagarna, säger Rickard Östman, polisinsatschef för Storsjöyran. 

Ankringsförbud

Efter beslut från Länsstyrelsen i Jämtlands län råder det ankrings-, förtöjnings- samt tillträdesförbud i anknytning till festivalområdet under Storsjöyran 2019. 

Förbudet gäller fredag till söndag mellan klockan 18.00 och 03.00.

Länk till mer information på Länsstyrelsens hemsida

Lokala ordningsföreskrifter från Östersunds kommun – alkoholförtäring

Länk till mer information på Östersunds kommuns hemsida

Polisens reception i Östersund

Polishusets reception, Fyrvallavägen 4 i Östersund, har i samband med Storsjöyran utökade öppettider under lördag och söndag 3-4 augusti. 

Öppettider: 

  • Måndag – torsdag: 09:00 – 16:00
  • Fredag: 09:00 – 15:00
  • Lördag 3 augusti: 10:00 – 15:00
  • Söndag 4 augusti: 10:00 – 15:00

Länk till öppettider och kontaktuppgifter, polisens reception i Östersund 

Trafiksäkerhetsarbete

Under fredag och lördag kommer polisen att kontrollera sjötrafiken framförallt i Storsjöns farvatten. Även övrigt löpande trafiksäkerhetsarbete kommer att bedrivas och ett flertal nykterhetskontroller planeras. 

En summering av festivaldagarna kommer att ske under ”Händelser” på polisens hemsida.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.