Hoppa till innehåll
Hem » Trygghet i fokus under Gothia Cup

Trygghet i fokus under Gothia Cup

Idag invigs Gothia Cup. Polisen samverkar med arrangören och en rad andra aktörer för att det ska bli ett tryggt och säkert evenemang.

Idag går startsignalen för fotbollsturneringen Gothia Cup. Det är världens största ungdomsturnering med cirka 35 000 deltagare.

Gemensamt ansvar

Idag spelas de första matcherna och ikväll är det officiell invigning på Ullevi. Polisen och arrangören har tillsammans med räddningstjänsten, Göteborgs stad och andra aktörer haft en nära samverkan under planeringen av årets upplaga av Gothia Cup.

– Vår uppgift under dessa dagar är att jobba förebyggande, uppsökande och trygghetsskapande. För kvällens invigning jobbar vi enligt ett koncept kring publika evenemang på arenor. Vi har utevecklat en bra samverkan genom åren för turneringen som helhet. Alla inblandade parter kliver fram och tar sitt ansvar. Vi kommer inte kunna få stopp på allt, men har tagit höjd för att kunna växa i vår organisation. Men vi ligger väldigt bra till för ett tryggt Gothia Cup-evenemang från måndag till lördag, säger polisinsatschef Leif Wetterskog.

Skapa goda minnen

Arrangemanget pågår mellan 14–20 juli och präglar under sitt genomförande stora delar av staden. Varje år deltar runt 1 700 lag från 80 nationer. Lagen bor på olika skolor i både Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Partille och Alingsås. De spelar 4 500 matcher på 103 planer på de olika orterna. Det är under dagarna mycket folk i rörelser och kärnan i arrangemanget sker på Heden i Göteborg.

– Vi har en fortsatt god samverkan med samtliga aktörer inblandade. Vårt gemensamma säkerhetsarbete syftar till att våra deltagare ska få sitt livs idrottsminne under Gothia Cup, säger Hans Gren, säkerhetsansvarig för Gothia Cup.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.