Hoppa till innehåll
Hem » Tillfällig kamerabevakning vid polishuset i Linköping

Tillfällig kamerabevakning vid polishuset i Linköping

Med anledning av det föremål som påträffades utanför polishuset i Linköping den 12 juni 2019 beslutade Polisregion Öst om tillfällig allmän kamerabevakning enligt kamerabevakningslagen.

Med anledning av det bombliknande föremål som påträffades utanför polishusets receptionsbyggnad i Linköping, beslutade Polisregion Öst om tillfällig allmän kamerabevakning enligt kamerabevakningslagen. Kamerabevakningen avser Garnisonsområdet i anslutning till polishuset i Linköping.

Polisregion Öst har mot bakgrund av den senaste tidens händelser i och omkring Linköping, uppdaterat beslutet om tillfällig allmän kamerabevakning – med möjlighet att spela in material från bevakningen. För att förebygga, förhindra och upptäcka brott är kamerabevakning ett viktigt komplement som kan underlätta den brottsutredande verksamheten.

Verksamhetsskyddet ansvarar för genomförandet av kamerabevakningen. Det finns möjlighet att maskera delar av kamerans upptagningsområde. Vid behov kommer det inspelade materialet att hanteras inom ramen för brottsutredning enligt bestämmelserna om förundersökning i brottmål.

Vid frågor kontakta
Rättschef Sandra Petersson
Rättsenheten Öst

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.