Hoppa till innehåll
Hem » Ingen ombyggnation av polishuset i Ystad

Ingen ombyggnation av polishuset i Ystad

Polisen har under en längre tid undersökt möjligheterna att bygga om polishuset i Ystad för att bättre passa verksamhetens behov. Nu är det beslutat att inte bygga om polishuset.

I stället söks nu annan lämplig lokal för ombyggnation eller tomt för nybyggnation av polishus i Ystad.

– Vi vet i nuläget inte om det blir nybyggnation eller flytt till annan lokal, eller var det nya polishuset kommer att ligga, säger tillförordnad lokalpolisområdeschef Caroline Sempert.

Bedömningen är att det saknas förutsättningar att anpassa de befintliga lokalerna efter polisens framtida krav och behov.

– Vi har under en längre tid undersökt möjligheterna att bygga om och anpassa huset. Vid en summering ser vi en flytt som den bästa och den mest långsiktiga lösningen. En omfattande ombyggnation är inte ekonomiskt försvarbart och leder inte heller till optimal lokalutformning. I beslutet har vi vägt in parametrar som bland annat verksamhet, arbetsmiljö och att vi ska bli fler medarbetare inom polisen i Sverige. Vi räknar med att en del av dessa hamnar hos oss även om vi i nuläget inte har uppgifter om hur många, säger tillförordnad lokalpolisområdeschef Caroline Sempert.

Nuvarande hyresavtal löper ut om cirka två år. Målsättningen är att verksamheten i polishuset i Ystad blir kvar tills de nya lokalerna är klara för inflyttning.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne