Hoppa till innehåll
Hem » Gatebil Mantorp 2019

Gatebil Mantorp 2019

Den 13-16 juni är det evenemanget Gatebil på Mantorp Park. Polisen kommer att finnas på plats under samtliga dagar för att se till att det blir ett tryggt arrangemang för alla.

I samband med förra årets evenemang anmäldes ett 20-tal personer misstänkta för brott, de flesta misstänkta för rattfylleri men även ordningsstörningar, ofredanden och våldsbrott förekom.

I år är polisen på plats under festivalens samtliga fyra dagar.

– Vi kommer att jobba aktivt med att beivra trafikonykterhet, det är viktigt att tänka på att man inte får köra onykter, även om det är ett inhägnat område. Sedan blir det ordningshållning, att se till att det blir ett tryggt arrangemang för alla med en god stämning, säger Robert Gustavsson som kommer att vara polisens insatschef på plats.

Nytt för i år är att polisen kommer att arbeta med en så kallad UAS över området, en obemannad drönare med kamera. Syftet är att få en överblick över hur folkmassor rör sig på området, samt att vid behov kunna identifiera personer som har begått brott. Polisens UAS kommer att användas under lördag 15 juni, och skyltar inne på området kommer att informera besökarna om att den används.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.