Hoppa till innehåll
Hem » Väntetider pass – region Öst

Väntetider pass – region Öst

Det är hög tid att skaffa pass inför sommarens semester. Väntetiderna i region Öst varierar, men på flera håll får du i nuläget vänta mellan fyra och fem veckor på första bästa lediga tid.

I Östergötland testar man i år med lördagsöppet på flera lördagar. Det startade i lördags i Motala och Norrköping, och nu på lördag är det extraöppet i Linköping. Alla lördagstider är redan fullbokade, men det går även att använda lördagarna till att hämta ut sitt färdiga pass.

– Vi har varit mer förberedda i år, att vi håller öppet vissa lördagar är en del i det. Annars hade nog väntetiderna sett värre ut. Sedan kan man alltid hålla koll på polisens hemsida, om det dyker upp avbokningar, säger Anne-Sofie Nystrand, gruppchef för receptionen i Linköping.

I Östergötland ligger väntetiderna i nuläget på mellan fyra till fem veckor för att boka tid för ansökan av nytt pass. I Jönköpings län varierar väntetiderna mellan tre till fyra veckor. Bäst är läget just nu i Södermanlands län med en väntetid som varierar mellan en till tre veckor.

– Vi uppmanar också folk att hjälpas åt, bokar man en ny tid är det viktigt att man avbokar sin gamla. Vi har tyvärr varje dag tidsbokade besök där folk inte dyker upp, och då är det andra som drabbas som hade kunnat få de tiderna, säger Anne-Sofie Nystrand.

Via polisen.se går det att boka tid upp till åtta veckor framåt i tiden.

Läs mer om pass och nationellt id-kort

Nästa lediga tid – läget 30 april

Östergötlands län
Linköping: 27 maj
Norrköping: 5 juni
Motala: 3 juni

Jönköpings län
Jönköping: 27 maj
Eksjö: 20 maj
Värnamo: 20 maj

Södermanlands län
Eskilstuna 9 maj
Katrineholm 23 maj
Nyköping 14 maj
Strängnäs 7 maj

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.