Hoppa till innehåll
Hem » Gemensam insats nära gränsen

Gemensam insats nära gränsen

Polisen i Fyrbodal har i samverkan med tullen och kronofogden genomfört trafik- och gränskontroller vid både nya och gamla gränsen mot Norge.

Insatsen är en del av en europeisk operation – EMPACT Trident som riktar sig gränsöverskridande brottslighet. Totalt gjordes kontroller i ett tiotal länder vilket resulterade i flera kilo beslagtagen narkotika, beslag och utmätt gods för 800 000 Euro och 57 gripna personer

Resultat från Svinesund

I Svinesund gjordes kontroller både i norrgående och södergående riktning. Från polisen sida medverkade personal från trafik-, gräns- och ingripandeverksamheten, hundar samt utredning.  

Under insatsen första timma anträffades en person som misstänktes för penningtvättsbrott. Dessutom utmätte kronofogdemyndigheten en bil för cirka 300.000 kronor av en person som inte var misstänkt för brott, men som hade skulder.

På två dagar upprättades drygt 10 anmälningar inom insatsen, bland annat gällande penningtvätt, narkotikainnehav samt flera rattfyllerier av personer påverkade av alkohol och narkotika, och kronofogden utmätte gods och pengar till ett värde av närmare en halv miljon kronor.

– Vi vet aldrig vad som kommer in i kontrollerna men alla samarbetade bra och var engagerade för att nyttja den gränsnära områdeslagstiftningen genom att kontrollera fordon och personer för att förebygga brott, berättar Dina Skjerven som var polisinsatschef under insatsen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.