Hoppa till innehåll
Hem » Polisen i region Mitt tar hjälp av mobilapp för att informera allmänheten

Polisen i region Mitt tar hjälp av mobilapp för att informera allmänheten

Med hjälp av SOS Alarms 112-app börjar nu polisen i region i Mitt att informera och söka hjälp av allmänheten i Västmanlands län, Uppsala län och Gästriklands län.

Syftet med polisens kommunikation i 112-appen är både att dela information med allmänheten och att inhämta information och tips.

112-appen, som tidigare har informerat allmänhet om trafikolyckor och bränder, kommer nu även att kunna informera om grova våldsbrott som exempelvis explosioner och skjutningar.

112-appen kommer också att kunna användas av polisen för att söka eller tips och iakttagelser i pågående utredningar, vilket redan har testats i närtid.

Bland annat har polisen sökt vittnesuppgifter kopplade till ett mord i Hallstahammar som skedde den 19 september. Tidigare i veckan gick också polisen ut med ett meddelande till boende i Hofors med anledning av ett grovt brott i syfte att eftersöka vittnesuppgifter.

Så sent som på torsdagen skickades ett meddelande ut via appen till samtliga boende i Uppsala där polisen söker tips gällande en avliden och hittills oidentifierad man som anträffades i Fyrisån tidigare under sommaren.

Har du frågor gällande detta, kontakta Magnus Jansson Klarin, presstalesperson, på telefon: 010-567 66 58.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.